Nyeste emner behandlet på sitet - Oversigt
(Til menu)
Emner der er fremhævet, mener jeg er særlig interessante for alle.
Januar
- Vitamin-K: Et fedtopløseligt vitamin, der er afgørende for blodets koagulation og knoglesundhed, men forskning tyder på, at det også har betydning i forhold til kræft. (d. 17.01.25)
- Immunterapi: En behandlingsform, der udnytter kroppens eget immunforsvar til at bekæmpe kræft ved at styrke evnen til at angribe kræftceller. (revideret væsentligt, d. 16.01.25)
- Cordyceps: En medicinsk svamp med potentiale ved kræftbehandling. Den kan formentlig styrke immunforsvaret og hæmme kræftcelle vækst. (d. 16.01.25)
- Vitamin B: B-vitaminer spiller en afgørende rolle i cellerfunktioner, ikke mindst hos kræftpatienter, hvor det kan forbedre energi, immunforsvar mm. (d. 16.01.25)
- TUDCA: (En galdesyre, der beskytter leveren. TUDCA kan formentlig også hæmme kræftcellers vækst og øge effekten af kemoterapi. (d. 15.01.25)
- Spidskommen, sort: ((Nigella sativa) er et traditionelt naturmiddel, der tilsyneladende kan hæmme kræftcellevækst, fremme celledød, reducere inflammation og styrke immunforsvaret. (d. 14.01.25)
- Mebendazol hæmmer spredning af kræft: Studier har vist, at Mebendazol (Vermox) hæmmer kræftcellernes vækst, inducerer celledød og forhindrer spredning af kræft. (d. 14.01.25)
- Omega-3 og kræft: Forskning tyder på, at omega-3 fedtsyrer kan have potentiale som en del af en kostbaseret strategi til at bekæmpe kræft i bugspytkirtlen. (d. 13.01.25)
- Serrapeptase: Et enzym der er kendt for sine anti-inflammatoriske egenskaber. Bruges til at dæmpe inflammation, og undersøges for potentiale som supplerende behandling ved kræft. (d. 13.01.25)
- Selen: Et essentielt spormineral med antioxidante og immunstimulerende egenskaber, der potentielt kan hæmme kræftcellers vækst og spredning. (d. 13.01.25)
- Ginseng, Panax: (Et kosttilskud med potentiale til at styrke immunforsvaret og forbedre livskvaliteten hos kræftpatienter, samt muligvis hæmme kræftcellers vækst og spredning. (d. 12.01.25)
- Granatæble/Pomegranate: Et kosttilskud der er rigt på antioxidanter, der i laboratorieforsøg har vist potentiale til at hæmme kræftcelledeling, -vækst og spredning. (d. 12.01.25)
- Hæmatologiske undersøgelser: Et vigtigt redskab for at diagnosticere, behandle og overvåge en lang række sygdomme, herunder kræft. (d. 11.01.25)
- Praxisgemeinschaft für Zelltherapie, Duderstadt: (En klinik i Duderstadt, Tyskland, der tilbyder cellebaserede immunterapier, primært dendritisk celleterapi, til behandling af kræft (d. 11.01.25)
- Tenna Petersen: Tenna skriver bog om sin rejse som terminal brystkræftramt. Fra hun opdagede knuden til hun opnåede et scanningssvar fri for kræft. (d. 10.01.25)
- Urin inkontinens: Hvordan kan man minimere inkontinens som bivirkning til kemo. Forskellige forslag til at afhjælpe problemet. (d. 10.01.25)
- Tandproblemer: Hvilke tandproblemer kan opstå i forbindelse med kemoterapi, og hvad kan man gøre for at forebygge og afhjælpe disse. (d. 09.01.25)
- Seksuelle bivirkninger: Bud på medicin, hjælpemidler og terapi kan afhjælpe seksuelle bivirkninger ved kemoterapi. (opdateret væsentligt, d. 09.01.25)
- Svamp - lokalt/hele kroppen: Forslag til medicin og forsk. andre tiltag for at afhjælpe svampeinfektioner forårsaget af kemoterapi. (d. 09.01.25)
- Nedsat syn: Gennemgang af diverse tiltag, der kan afhjælpe nedsat syn som følge af kemoterapi. (d. 09.01.25)
- Lymfødem: Afhjælpning af lymfødem, der kan opstå som følge af kemoterapi, omfatter både fysiske terapier og andre tiltag for at mindske hævelse og forbedre lymfeflow. (d. 09.01.25)
- Kaposis (angio)sarkom: En sjælden kræftform forårsaget af HHV-8-virus, der danner røde/lilla pletter eller knuder på huden og kan påvirke indre organer. (d. 08.01.25)
- Tamoxifen: Lægemiddel, der bruges til at behandle og forebygge hormonfølsom brystkræft. (opdateret væsentligt, d. 08.01.25)
- Biopsi: En lille vævsprøve, ofte fra en tumor. Formålet er typisk at stille en diagnose, f.eks. at afgøre om der er kræftceller til stede. (d. 07.01.25)
- Refluks og mavesår/-katar: Reducer bivirkninger i forbindelse med Kemoterapi (d. 07.01.25)
- Knoglemarvsbiopsi: En lille prøve af knoglemarven, typisk fra hoftekammen. Prøven undersøges i mikroskop for at vurdere cellernes sammensætning. (d. 07.01.25)
- Hjertefunktionstest: Forskellige undersøgelser, der bruges til at tjekke hjertets sundhed, hvordan hjertet slår, dets struktur og hvor godt det pumper blod. (d. 07.01.25)
- Fysisk undersøgelse: En undersøgelse for kræft, hvor lægen gennemgår kroppen for tegn på sygdom, f.eks. ved at føle efter knuder, hævelser eller hudforandringer. (d. 07.01.25)
- Laparoskopi: En kikkertoperation, hvor kirurgen fører et tyndt rør med kamera og lys ind i bughulen gennem små snit i bugvæggen, hvorigennem operation eller biopsi er mulig. (d. 06.01.25)
- Koloskopi: En undersøgelse, hvor et tyndt, fleksibelt rør med kamera føres ind gennem endetarmen for at undersøge tyktarmen og endetarmen for sygdomme. (d. 06.01.25)
- Cystoskopi: En undersøgelse hvor et tyndt, fleksibelt rør med kamera og lyskilde føres ind i blæren gennem urinrøret. Dette giver mulighed for at undersøge blærevæggen og urinrøret for sygdomme. (d. 06.01.25)
- Gastroskopi: En undersøgelse, hvor en tynd, fleksibel kikkert føres gennem munden og ned i spiserøret, mavesækken og tolvfingertarmen for at undersøge slimhinden og tage prøver. (d. 06.01.25)
- Bronkoskopi: En undersøgelse hvor et tyndt, fleksibelt rør med kamera føres ned i lungerne via næse eller mund. Det bruges til at undersøge luftvejene og tage prøver. (d. 06.01.25)
- Urinprøver: Forskellige urinprøver kan hjælpe med at diagnosticere, overvåge og behandle visse kræftformer. (d. 05.01.25)
- Angiografi: En røntgenundersøgelse, der bruger kontrastvæske til at visualisere blodkar og identificere forsnævringer, blokeringer eller andre abnormiteter. (d. 05.01.25)
- DEXA-scanning: Metode til at måle knogletæthed med lav-dosis røntgenstråler for at diagnosticere osteoporose (i forbindelse med Hormonterapi. (d. 05.01.25)
- Røntgen: En undersøgelsesmetode der bruger stråling til at skabe billeder af kroppens indre. Anvendes til at diagnosticere, stadieinddele og planlægge behandling af tumorer. (d. 05.01.25)
- Mammografi: En røntgenundersøgelse, der bruges til at opdage og diagnosticere brystkræft ved at afbilde brystvævet. (d. 05.01.25)
- Ultralydsscanning: En sikker og smertefri metode, der bruger lydbølger til at skabe billeder af kroppens indre, og anvendes til at diagnosticere sygdomme, guide biopsier mm. (d. 04.01.25)
- PET-scanning: En billeddannende undersøgelse der benytter et radioaktivt stof til at visualisere kroppens funktioner og opdage sygdomme som kræft. (d. 04.01.25)
- Kan fruktose fodre kræft: Fruktose fra forarbejdede fødevarer kan indirekte fremme kræftvækst ved at leveren omdanner det til fedtstoffer, som kræftceller bruger til at vokse. (d. 03.01.25)
- CT-scanning: En CT-scanning bruger røntgenstråler til at skabe detaljerede billeder af kroppens indre, og bruges til at diagnosticere sygdomme som kræft. (d. 03.01.25)
- Taxan: Herunder Paclitaxel, Docetaxel. kemoterapeutiske lægemidler, der blokerer kræftcellers deling ved at påvirke mikrotubuli, essentielle strukturer i cellen. (d. 02.01.25)
- Gemini censurerer: Der udøves censur og Gemini vil diktere min kræftbehandling. Simpel test viser at vi på ingen måde får relevante svar, hvis disse ikke er i overensstemmelse med hvad Google mener vi skal vide. (d. 01.01.25)
December
- Anastrozol: En aromatasehæmmer, der bruges til at behandle brystkræft hos kvinder efter overgangsalderen ved at reducere kroppens østrogenproduktion. (d. 30.12.24)
- Naturlig Hormonterapi (NTH): Kost, kosttilskud, livsstil og bioidentiske hormoner benyttes til at genoprette kroppens hormonbalance og lindre symptomer. (opdateret væsentligt d. 29.12.24)
- Ivermectins immuntoksiske effekt: Ivermectin kan skade immunceller, hæmme deres funktion og forstyrre vigtige cellulære processer, hvilket potentielt øger risikoen for infektioner. (d. 23.12.24)
- Tyrosinkinasehæmmere: Herunder Crizotinib, Dasatinib, Erlotinib, Imatinib, Nilotinib, Sorafenib, Sunitinib. Lægemidler, der blokerer tyrosinkinase-enzymer, som er involveret i cellevækst og -deling. (d. 23.12.24)
- Monoklonale antistoffer: Herunder Cetuximab, Panitumumab, Pertuzumab, Rituximab. Monoklonale antistoffer er identiske kopier af et specifikt antistof, der er designet til at binde sig til et enkelt antigen. (d. 23.12.24)
- Trastuzumab (TDM1): Herunder Herceptin, Kadcyla. Et målrettet lægemiddel, der blokerer HER2-proteinet og bruges til behandling af HER2-positiv bryst- og mavekræft. (d. 22.12.24)
- Checkpoint-hæmmere: Herunder Atezolizumab, Durvalumab, Ipilimumab, Nivolumab, Pembrolizumab. En type immunterapi, der blokerer "bremserne" på immunsystemet, så det kan genkende og dræbe kræftceller mere effektivt. (d. 21.12.24)
- Platinbaserede lægemidler: Herunder Carboplatin, Cisplatin (Ebewe), Oxaliplatin. En gruppe af kemoterapeutika, der indeholder platin. De bruges til at behandle forskellige kræftformer ved at beskadige kræftcellernes DNA og forhindre dem i at dele sig. (d. 20.12.24)
- Enzalutamid (Xtandi): Et lægemiddel, der anvendes til behandling af prostatakræft. Det virker ved at blokere testosterons virkning, hvilket hæmmer væksten af kræftceller. (d. 19.12.24)
- Angiogenesehæmmere: Herunder Aflibercept (Zaltrap), Axitinib (Inlyta), Bevacizumab (Avastin), Cabozantinib (Cabometyx), Lenalidomid (Revlimid), Pazopanib (Votrient), Ramucirumab (Cyramza), Sorafenib (Nexavar), Sunitinib (Sutent), Thalidomid (Thalomid) (d. 18.12.24)
- Øjenlågsbetændelse/problemer: Reducer bivirkninger i forbindelse med Kemoterapi (d. 18.12.24)
- PARP-hæmmere: Herunder Olaparib, Lynparza, Rucaparib, Rubraca, Talazoparib, Talzenna, Niraparib, Lynparza, Zejula, Fluzoparib, PARP-hæmmer. (d. 17.12.24)
- Antimetabolitter: Herunder 5-Fluorouracil (5-FU), Methotrexat, Capecitabin, Xeloda, Cytarabin, Gemcitabin. (d. 17.12.24)
- SBRT (Stereotaktisk Kropsstrålebehandling): En præcis form for strålebehandling, der bruger højdosisstråling til at ødelægge tumorer i kroppen. (d. 16.12.24)
- dMMR-mutation: En genetisk mutation, der forhindrer celler i at reparere fejl i DNA'et. Dette fører til en ophobning af mutationer, som kan øge risikoen for kræft. (d. 15.12.24)
- HRD-mutation: En genetisk fejl, der forhindrer celler i at reparere DNA korrekt, hvilket øger risikoen for kræft, især bryst-, æggestokkræft og prostatakræft. (d. 15.12.24)
- IDH1-mutation: En genetisk ændring, der forstyrrer cellers stofskifte og kan føre til kræft, især i hjernen og blodet. (d. 15.12.24)
- Dine immunceller er hvad de spiser: Ny forskning afslører, hvordan immuncellers "kostvalg" styrer deres skæbne, og åbner døren for forbedret immunterapi mod kræft og kroniske infektioner. (d. 13.12.24)
- TMPRSS2-ERG-fusion: En genetisk ændring, der ofte findes i prostatakræftceller, og som er forbundet med en mere aggressiv form for sygdommen. (d. 12.12.24)
- PTEN-mutation: En genetisk fejl i PTEN-genet, som er vigtig ved at kontrollere cellevækst. Disse mutationer kan bl.a. øge risikoen for at udvikle kræft. (d. 11.12.24)
- CAR-T-behandling En banebrydende kræftbehandling, hvor patientens egne immunceller modificeres til at angribe og ødelægge kræftceller. (d. 11.12.24)
- Om Mitokondrier: Gennemgang af hvad Mitokondrier er og hvordan de fungerer. De små organeller (enheder) inde i cellerne, der har særlig betydning i forbindelse med kræft. (d. 10.12.24)
- KRAS-mutation: Genetisk ændring i KRAS-genet, der kan føre til ukontrolleret celledeling og dermed udvikling af kræft. (d. 10.12.24)
- EGFR-mutation: En EGFR-mutation er en genetisk fejl i EGFR-genet, der kan føre til ukontrolleret cellevækst og udvikling af lungekræft. (d. 09.12.24)
- Zink: Et vigtigt mineral for kroppen, der er involveret i mange processer som immunforsvar, sårheling og celledeling. Har det muligvis en særlig rolle som supplement til kræftbehandling. (d. 08.12.24)
- Kræftbehandling baseret på den Mitochondrielle stamcelle-forbindelse (Forskning): I artiklen, der ligger bag dette resumé, argumenteres overbevisende for en Metabolisk protokol mod kræft. (d. 07.12.24)
- CDH1-mutation: En genetisk ændring, der øger risikoen for at udvikle mavekræft, kaldet diffus gastrisk kræft. Kan også øge risikoen for visse typer brystkræft. (d. 07.12.24)
- HER2-mutation: En genetisk ændring, der kan føre til hurtigere vækst af visse typer kræftceller, især brystkræft. (d. 07.12.24)
- Huskeliste, Operation: En praktisk guide til, hvad man skal være opmærksom på før, under og efter en operation. (d. 06.12.24)
- Huskeliste, Kemoterapi: En oversigt over hvad man kan have gavn af at medbringe og overveje, når man skal igennem en kemoterapibehandling. (d. 06.12.24)
- BRAF-mutation: En genetisk ændring, der kan være forbundet med udvikling af visse typer hudkræft og tyktarmskræft. (d. 05.12.24)
- ALK-mutation: En genetisk ændring, der primært ses ved lungekræft og kan påvirke behandlingsvalget. (d. 04.12.24)
- TACE - Transarteriel Chemoembolisering: En målrettet kræftbehandling, hvor kemoterapi gives direkte til tumoren via blodkarrene. (d. 04.12.24)
- Nanna Ørum Christensen: Nanna deler sin gode kræfthistorie, der kan give håb til mange. (d. 03.12.24)
- APC-mutation: En genetisk ændring, der øger risikoen for at udvikle bl.a. tyktarmskræft. (d. 03.12.24)
- RET-mutation: En genetisk ændring, der kan føre til forskellige typer kræft, herunder skjoldbruskkirtelkræft. (d. 02.12.24)
- Skjoldbruskkirtelkræft: En sygdom, hvor der dannes kræftceller i skjoldbruskkirtlen. (d. 01.12.24)
- Hypofyse kræft: En sjælden kræftsygdom, der påvirker hypofysen, en kirtel i hjernen, som styrer mange vigtige funktioner i kroppen. (d. 01.12.24)
November
- Binyrekræft: En sjælden kræftform, der udvikler sig i binyrerne og kan påvirke hormonbalancen. (d. 30.11.24)
- GAPS diæt: En streng diæt, der bruges til at behandle visse fordøjelsesproblemer samt inflammatoriske- og autoimmune sygdomme. (d. 28.11.24)
- Lisette Aagaard: Gennemgang af hvad der er godt at have forberedt og medbringe til kemobehandling (d. 27.11.24)
18) Temperaturregulering - fryser/sveder: Generelt set kan kemoterapi give mange forskellige bivirkninger, herunder Blærebetændelse og problemer med Temperaturregulering der her er behandlet (tiltag ved øvrige bivirkninger finder du under menuen på samme side. (d. 26.11.24)
- NanoKnife terapi: En minimalt invasiv behandling, der bruger elektriske impulser til at ødelægge kræftceller. (d. 26.11.24)
- Charité – Universitätsmedizin Berlin: Et stort og betydningsfuldt universitetshospital i Berlin, der er kendt for sin forskning og behandling inden for kræft. (d. 25.11.24)
- Histotripsy: En nyere behandlingsform, hvor højintensive lydbølger bruges til at ødelægge tumorer. (d. 24.11.24)
- CyberKnife: En form for strålebehandling, der bruger en robot til at levere meget præcise stråledoser. (d. 23.11.2024)
- Neuroblastom: En kræftsygdom, der opstår i nerveceller hos børn. (d. 22.11.2024)
- Knoglekræft: En kræftsygdom, der udvikler sig i knoglecellerne og kan påvirke knoglestyrken. (d. 21.11.2024)
- Kryoterapi: En behandling, hvor man fryser og ødelægger sygt væv. (d. 20.11.24)
- Blod- og organdonation efter behandling: Muligheden for at donere blod eller organer efter endt kræftbehandling. (d. 19.11.24)
- Dakobe, Komplementære Behandlere i Danmark: En forening for komplementære behandlere i Danmark. Dakobe sikrer en kvalitetsstandard mht. medlemmernes uddannelse. (d. 18.11.24)
- Prostatakræft: En meget almindelig kræftsygdom hos mænd, der udvikler sig i prostata. (opdateret væsentligt d. 17.11.24)
- Praktiske Råd, Patientforeninger: Ressourcer, der kan hjælpe kræftpatienter og deres pårørende med at finde information og støtte. (opdateret væsentligt d. 16.11.24)
- Mycosis fungoides: En type hudlymfom, der starter som røde pletter eller knopper på huden. (d. 16.11.24)
- Neuroendokrine tumorer: En gruppe sjældne tumorer, der udvikler sig i celler, der producerer hormoner. (d. 15.11.24)
- Myelomatose: En type blodkræft, der påvirker de plasmaceller, som producerer antistoffer. (d. 15.11.24)
- Galdeblærekræft: En kræftsygdom, der udvikler sig i galdeblæren. (d. 14.11.24)
- Jonna Jensen: Har i mail til Kræftens Bekæmpelse, om at disponere, så også nogle alternative tiltag tilgodeses, forsøgt at råbe dem op. (d. 13.11.24)
- Betain: Potentiale som kosttilskud til at støtte leverfunktionen og reducere inflammation hos kræftpatienter. (d. 11.11.24)
- Alfa-liponsyre: Anvendelse som antioxidant og potentiale til at beskytte mod celleskader forårsaget af kræftbehandling. (d. 09.11.24)
- Smertehåndtering: En vigtig del af kræftbehandlingen, da mange patienter oplever smerter (d. 06.11.24)
- SIRT-Strålebehandling: En type strålebehandling, hvor radioaktive partikler føres direkte til tumoren via blodkarrene. (d. 06.11.24)
- Parasittens vej til kræft - The silent Monsters: Gennemgang af bogen, der beskriver en overraskende teori om sammenhængen mellem parasitter og kræft. (d. 05.11.24)
- Kræft som Metabolisk lidelse: En teori, der vinder stadig større tilslutning. Her fokuseres på de metaboliske ændringer, der sker i kræftceller. (d. 03.11.24)
- Inflammation og kræft: En sammenhæng, hvor kronisk inflammation kan øge risikoen for at udvikle kræft. (d. 02.11.24)
- Buteyko åndedræt: En åndedrætsteknik, der bruges til at behandle forskellige sundhedsproblemer, herunder astma og angst. (d. 01.11.24)
- Cancerspecifik træning: Et træningsprogram, der er tilpasset personer med kræft for at forbedre deres fysiske og mentale velvære. (d. 01.11.24)
Oktober
- Lymfekræft, Lymfom En kræftsygdom, der udvikler sig i lymfesystemet. (d. 31.10.24)
- Mavekræft: En kræftsygdom, der udvikler sig i mavesækken. (d. 30.10.24)
- Carnivore diæt: (En diæt, der udelukkende består af animalske produkter. (d. 29.10.24)
- Brystkræft: En almindelig kræftsygdom hos kvinder, der udvikler sig i brystvævet. (opdateret væsentligt d. 29.10.24)
- Disufirafam (Antabus): En gennemgang af medikamentet anvendt som repurposed drug i forbindelse med kræftbehandling. Anvendes normalt mod alkoholafhængighed. (d. 28.10.24)
- Spytkirtelkræft: En kræftsygdom, der udvikler sig i spytkirtlerne. (d. 27.10.24)
- COC-Protokollen: En protokol med 4 medikamenter (repurposed drugs) der tilsammen danner en blokering for kræftcellers næringsoptagelse. (opdateret væsentligt d. 27.10.24)
- Testikelkræft: En kræftsygdom, der udvikler sig i testiklerne. (d. 24.10.24)
- NEO-behandling: En kombination af kemoterapi, strålebehandling og/eller kirurgi, der gives før en operation. (d. 23.10.24)
- Leverkræft: En kræftsygdom, der udvikler sig i leveren. (d. 23.10.24)
- Embolisering: En procedure, hvor blodkarrene til en tumor blokeres for at begrænse blodtilførslen. (d. 22.10.24)
- Spiserørskræft: En kræftsygdom, der udvikler sig i spiserøret. (d. 22.10.24)
- Blærekræft: En kræftsygdom, der udvikler sig i blæren. (d. 21.10.24)
- Nyrekræft: En kræftsygdom, der udvikler sig i nyrerne. (d. 21.10.24)
- Bugspytkirtelkræft: En kræftsygdom, der udvikler sig i bugspytkirtlen. (d. 21.10.24)
- Livmoderkræft: En kræftsygdom, der udvikler sig i livmoderen. (d. 20.10.24)
- Livmoderhalskræft: En kræftsygdom, der udvikler sig i livmoderhalsen. (d. 20.10.24)
- BRCA1 og BRCA2: Gener, der er forbundet med en øget risiko for bryst- og æggestokkræft. (d. 19.10.24)
- Æggestokkræft: En kræftsygdom, der udvikler sig i æggestokkene. (d. 19.10.24)
- Blodkræft, Leukæmi: En kræftsygdom, der påvirker de blodceller, der dannes i knoglemarven. (d. 18.10.24)
- Hudkræft: En kræftsygdom, der udvikler sig i hudens celler. (d. 18.10.24)
- Tarmkræft: En kræftsygdom, der udvikler sig i tyktarmen eller endetarmen. (d. 17.10.24)
- Lungekræft: En almindelig kræftsygdom, der udvikler sig i lungerne. (d. 16.10.24)
- HIPEC: En behandling, hvor kemoterapi gives direkte ind i bughulen efter en operation. (d. 15.10.24)
- Glutathione: Et antioxidant, der naturligt forekommer i kroppen, men som har vist sig interessant i forbindelse med kræftbehandling. (d. 15.10.24)
- Nigella Sativa: Et krydderi, der traditionelt har været brugt i folkemedicinen og dets virkning i forbindelse med kræft. (d. 15.10.24)
- Maitake: En medicinsk svamp, der bruges mod bl.a. kræft i traditionel kinesisk medicin. (d. 14.10.24)
- NSAID: En gruppe smertestillende og antiinflammatoriske lægemidler, der har vist sig virksomme som repurposed drugs i forbindelse med kræftbehandling. (d. 14.10.24)
- Autoimmun ved Strange Skov: Diætretning, der skal være virksom ved autoimmune lidelser. (d. 12.10.24)
- Lions Mane: En medicinsk svamp, der traditionelt har været brugt (mod bl.a. kræft) i østlig medicin. (d. 09.10.24)
- Breuss kræftkur: En kontroversiel, restriktiv og ikke videnskabeligt dokumenteret kræftkur. (d. 09.10.24)
- Shiitake: Medicinsk svamp. Forskning tyder på, at stoffer i shiitake, såsom lentinan, kan stimulere immunforsvaret og have en hæmmende effekt på visse kræftcellers vækst. (d. 09.10.24)
- Hajleverolie: Et kosttilskud, der traditionelt har været brugt i folkemedicinen, men har vist sig at have bredere virkning. (d. 09.10.24)
- Beta Caroten: Et karotenoid, der omdannes til A-vitamin i kroppen. Har vist sig interessant i forbindelse med alternativ kræftbehandling. (d. 08.10.24)
- Ernæring og kost: Generelle råd om kost og ernæring i forbindelse med kræft. (opdateret væsentligt d. 02.10.24)
- Mikrobiomet og kost: Sammenhængen mellem tarmbakterier, immunforsvar og kost. (d. 01.10.24)
September
- Kosttilskud grupperet efter virkning: En oversigt over forskellige kosttilskud, sorteret efter deres fordele for kræftpatienter, såsom at styrke immunforsvaret eller bekæmpe kræftceller. (opdateret væsentligt d. 30.09.24)
- Evidens: En diskussion om den videnskabelige dokumentation, der stort set kræves ved enhver lejlighed. Holdt op imod erfaring, der i stigende omfang mister værdi. (d. 30.09.24)
- Gerson diæt: En streng diæt, der består af rå, økologiske fødevarer og af nogle anbefales som en alternativ behandling mod kræft. (d. 30.09.24)
- Reishi Ganoderma: En medicinsk svamp, der bruges i traditionel kinesisk medicin og anvendes som et kosttilskud med kræftbekæmpende egenskaber. (d. 30.09.24)
- Plantebaseret kost: En diæt, der primært består af planter, såsom frugt, grøntsager, fuldkorn og bælgfrugter. (d. 30.09.24)
- Personliggjort kost: En tilgang, hvor kosten tilpasses den enkelte persons genetiske sammensætning, tarmflora og specifikke behov. (d. 29.09.24)
- Ketogen kost og LCHF: Diæter med lavt indhold af kulhydrater og højt indhold af fedt, der kan have forskellige effekter på kroppen, herunder at påvirke kræftcellers vækst. (d. 29.09.24)
- Sukker og kræftens stofskifte: En diskussion om sukkerindtag og dets potentielle rolle i at nære kræftceller og fremme sygdomsudvikling. (d. 28.09.24)
- Raw food: En diæt, der udelukkende består af rå, upasteuriserede fødevarer. (d. 26.09.24)
- Kost til Specifkkke Kræftformer: Tilpassede kostplaner udviklet til specifikke typer af kræft, baseret på den enkelte kræfttypes ernæringsmæssige behov. (d. 26.09.24)
- Bivirkninger efter kemo minimer: Strategier for at reducere bivirkninger af kemoterapi gennem kost og ernæring, såsom kvalme, mundsår og træthed og meget andet. (opdateret væsentligt d. 26.09.24)
- Antiinflammatorisk kost: En diæt rig på antiinflammatoriske fødevarer, som menes at kunne reducere inflammation i kroppen og dermed potentielt bremse kræftvækst. (d. 24.09.24)
- Nedsat appetit: Strategier for at øge appetitten hos kræftpatienter, der oplever vægttab. (d. 21.09.24)
- Vegansk Kost: En diæt, der udelukker alle animalske produkter. (d. 20.09.24)
- Vegetarisk Kost: En diæt, der udelukker kød, men kan inkludere andre animalske produkter som mælk og æg. (d. 20.09.24)
- TCM og Yin Yang kost: En traditionel kinesisk medicinsk tilgang til kost, der fokuserer på at balancere yin og yang energier i kroppen. (d. 20.09.24)
- Ayurvedisk kost: En kost baseret på ayurvedisk medicin, der tilpasser kosten til den enkelte persons unikke konstitution. (d. 19.09.24)
- Basisk kost: En diæt, der sigter mod at alkalisere kroppen ved at undgå syredannende fødevarer. (d. 19.09.24)
- Kost der sulter kræften: En generel betegnelse for diæter, der sigter mod at begrænse tilførslen af næringsstoffer, som kræftceller kan bruge til at vokse. (d. 19.09.24)
Tidligere
For tidligere emner henvises til Indhold Alfabetisk
Til topmenu
❤
Hvad du læser på Jeg har Kræft er ikke en anbefaling. Søg kompetent vejledning.