Jeg har KræftEnglish
Jeg har Kræft
English

Jonna Jensen

Af Jonna Jensen

13.11.2024

Jeg skrev dette til Kræftens Bekæmpelse:

Efter endnu en gang Knæk Cancer, hvor der er indsamlet en hel del penge, ville jeg ønske, at der blev afsat minimum 10 millioner til behandling med de medicintyper, som Medicinrådet i Danmark ikke har godkendt, men som bruges i sammenlignelige lande.

Jeg er selv kræftpatient og mange af os med kræft kan ikke få adgang til medicin, som med succes bruges i andre lande. De der har råd tager til udlandet og bliver behandlet, men mange af os har ikke råd. Som kræftpatient er det svært at acceptere, at der findes medicin i andre lande, som er mere effektive, men som vi ikke kan få i Danmark.

Ser frem til en tilbagemelding.

Svaret fra KB er dette:

Det korte svar på dit spørgsmål er nej. Det er ikke muligt, at Kræftens Bekæmpelse giver et millionbeløb til Medicinrådet til godkendelse af medicin, der gives i udlandet, men ikke er godkendt herhjemme. Jeg forstår sagtens hensigten med ideen. Men Kræftens Bekæmpelse er en privat forening, som drives af indsamlede midler fra befolkningen. Pengene går til vores tre hovedformål: Forskning i kræft, forebyggelse af kræft samt støtte af patienter og pårørende. Vi kan ikke give penge til en offentlig instans som Medicinrådet. Vi kan heller ikke give bidrag til enkeltpersoners egenbetalte kræftbehandling i udlandet. Vores formål er at sikre god kræftbehandling for alle, der rammes af kræft i Danmark.

I Kræftens Bekæmpelse arbejder vi konstant på at lægge tryk på det politiske lag, så kræftpatienter sikres en tidlig diagnose, den bedst mulige behandling og det bedst mulige liv efter kræft. Vi giver input til Medicinrådets arbejde, og vi slår i bordet, når patienter kommer i klemme som for nylig i sagen om trodelvy. Det er en sag, vi kommer til at følge tæt, når den efter planen behandles i rådet til foråret.

Slutteligt vil jeg lige nævne, at Medicinrådet ikke betaler for medicin. Rådet har ikke penge, men tager stilling til, om medicin kan godkendes. Det er regionerne, der betaler for sygehusmedicin.

Håber at mit svar giver mening,

Jeg skrev så dette:

Det ændrer ikke mit syn på, at I er for ensidige i støtten til forskning. Undrer mig over, at I ikke støtter undersøgelse af f.eks COC protokollen, som mangler midler til evidensundersøgelse.

Jeg har 2 søstre som døde af den konventionelle behandling. Jeg havde ingen spredning, da jeg blev opereret for brystkræft i 2018. Jeg fik metastaser da jeg fik kemo, hvor kemo virker modsat på mig. Da det offentlige ikke har andre behandlingsmuligheder til mig, er jeg gået den alternative vej, og har derved kunnet holde kræften i nogenlunde ro. Dette med bl.a hjælp fra FOOKID, så jeg har et stort ønske om at KB vil samarbejde og støtte FOOKID, så flere kan få et alternativt tilbud om kræftbehandling. Ofte siger onkologer til kræftpatienter, at der ikke er flere tilbud til behandling, så hvorfor ikke hjælpe patienter med at få andre behandlingsmuligheder.

V

(Oprindeligt skrevet som et Facebookopslag)

Se også Kræftens Bekæmpelse

Se også siden Opbyggelige Historier

Til topmenu

  • Denne informationsside for kræftramte og pårørende er oprettet og holdes ajour frivilligt og uden beregning af Hanne Kjær Uhlig, sygeplejerske. Om/Kontakt
  • Der kan ikke uden aftale doneres penge til driften af Jeg har Kræft