Middagsretter symboliseret ved kylling m. kidneybønnesalat, grønne bønner, tomater og kartofelsalat.

Middagsretter – Kost uden mælk og sukker

Som strategi mod kræft

Indhold:

  1. Proteinkilde
  2. Tilbehør
  3. Salat
  4. Sauce

Se også:

Læs meget mere om Ernæring og Kost

Her er forslag til retter der stort set overholder Jane McLellands principper om at sulte kræften (vær opmærksom på, at der løbende bliver lagt nye retter/forslag ind – alle er velkomne til at bidrage).

Ønsker man udvidet vejledning i forbindelse med kost og kosttilskud kan man f.eks. kontakte:

eller

v. Anette Paulin, hormon- og ernæringsekspert, DSOM, leder af NHT®-uddannelsen (NHT.nu)

Middagsretter

1. Proteinkilde:

  • Stegt, røget eller bagt fisk (laks, hellefisk, torsk mfl.) (se Middagsmenu 2+3+4+5+7+8+10+13)
  • Lammefrikadeller (en sjælden gang)
  • Stegt kylling (se Middagsmenu 3+4+6+7)
  • Skaldyr (se Middagsmenu 2)
  • Tun (Salat Nicoise (m æg, icebergsalat, oliven, tomater)) (Paella, se Middagsmenu 2)
  • Tunsalat (m hjemmerørt mayo (olivenolie eller avocadoolie))
  • Omelet / spejlæg / røræg (se Middagsmenu 4+6+10)
  • Falafel (se Middagsmenu 5)
  • Kylling i kokosmælk m diverse grøntsager (se Middagsmenu 8)
  • Chiafrø (kan tilsættes f.eks. frikadeller el. dej til brød)
  • Tofu (fermenterede soyabønner – smager især godt stegt med løg/hvidløg)
  • Tempeh (fermenterede soyabønner – mere fast)
  • Lasagne m lam / kylling / laks (se Middagsmenu 11)
  • Spaghetti og kødsovs m masser af grøntsager (se Middagsmenu 9)
  • Linser/bønner/kikærter (se Middagsmenu 6+8)
  • Fuldkornsris (kun begrænset mængde)
  • Hampfrø (f.eks. ristede i salat)
  • Paella (Se Middagsmenu 2)

Fortsættes…

Hvad du læser på Jeg har Kræft er ikke en anbefaling. Søg kompetent vejledning.

Middagsretter – Kost uden mælk og sukker

Indhold:

  1. Proteinkilde
  2. Tilbehør
  3. Salat
  4. Sauce

2. Tilbehør

  • Blomkål – mos, kogt, stegt, rå (se Middagsmenu 1+3+4+6)Blomkålscurry (se Middagsmenu 6)
  • Aubergine, stegt (se Middagsmenu 1+3+4+13)
  • Rødbeder – stegte, kogte, syltede, bagte, chips (Se Middagsmenu 1)
  • Tomater, friske, stegte eller soltørrede (se Middagsmenu 5)
  • Grønne bønner, bagte, stegte, dampede, stuvede (se middagsmenu 6+7+8+10)
  • Asparges (se Middagsmenu 4)
  • Agurker, rå, syltede
  • Forårsløg
  • Porrer (se Middagsmenu 5)
  • Squash (gerne kogt i 15-20 minutter, så det bliver til en grødet sovs), rå i salat også velegnede til sammenkogte retter (se Middagsmenu 6)
  • Ratatouille (se Middagsmenu 5+6)
  • Søde kartofler (som jeg ikke selv bryder mig om, da de smager af meget lidt – men man kan jo ind imellem snyde og bage dem som fritter) (Se Middagsmenu 2)
  • Grøntsagsomelet
  • Gulerødder, rå, bagte eller kogte (stænger som snack) (Se Middagsmenu 1)
  • Løg, stegt, rå
  • Jordskokker (er virkelig velegnede som erstatning til kartofler) (se Middagsmenu 4+5+7+8)
  • Selleri, stegt, dampet (får vi ofte som mos) (Se Middagsmenu 2)
  • Rød peber (herligt i sammenkogte retter (med paprika eller karry og kokosmælk) (der fungerer godt når der skal ryddes op i køleskabet)) (se Middagsmenu 2+5)
  • Hvidløg – bagte
  • Spinat stuvet m havrefløde (krydret m hvidløgspeber) (se Middagsmenu 2+3+10)
  • Gulerodsstave (m artiskokcreme eller peanutbutter rørt op med lidt karry)
  • Hvidkål, rå eller stuvet ((se Middagsmenu 3)
  • Svampe, rå, stegte, stuvede (se Middagsmenu 3)
  • Kimchi
  • Broccoli, rå, stegt, stuvet (se Middagsmenu 3)
  • Aspargesbroccoli (Se Middagsmenu 1+2)
  • Spidskål, rå, stegt, stuvet (Se Middagsmenu 3)
  • Avocado (se Middagsmenu 3+10)

3. Salater

  • Tomatsalat m hvidløg og basilikum (se Middagsmenu 13)
  • Tomat- agurkesalat m hakkede løg og evt. soya-feta
  • Rucolasalat m ristede pinjekerner og soltørrede tomater (se Middagsmenu 11)
  • Spidskålssalat (grøn eller rød) m avocado og grønne æbler, granatæbler, mango (m peacannødder, saltmandler eller cashewnødder) (se Middagsmenu 1+2+6+7)
  • Råkostsalat (se Middagsmenu 8)
  • Tzatziki (se Middagsmenu 10+11)
  • Kidneybønnesalat (kidneybønner, løg, persille, olie, eddike) evt. m tern af soya-feta (har lidt smag som gedefeta) (se Middagsmenu 1+3+4+6+7)
  • Traditionel salat med hovedsalat og olie-eddike dressing
  • Jordskokkesalat

4. Sauce

  • Tomatsauce (½ ds. hakkede tomater, hakket løg, evt. lidt hvidløg, salt, peber (kan varieres med lidt røget paprika))
  • Peberrodssauce (havrefløde, revet peberrod, en smule grøntsagsbouillon)
  • Citronsauce til fiskeretter (havrefløde, citronsaft, lidt citronskal, salt)
  • Tartarsauce (purløg, dild, persille, sennep, drueagurk, kapers, mayo)
  • Erics sauce (hollandaise, bearnaise, peber mfl.) (se Middagsmenu 4+5) (beskrevet lige efter Middagsmenu 5)

Se også Kræft som metabolisk lidelse

Se også

Flere fotos herunder…

Links

Hvad du læser på Jeg har Kræft er ikke en anbefaling. Søg kompetent vejledning.