Middagsforslag 15

Laksefilet m ærter, spidskålssalat m peanuts og hollandaisesauce

Tomatsuppe med kalkunbacon og masser af smag (se opskrift)

Stegt laks med citron. Hertil salat m tomat, agurk, majs og løg. Lidt svampe vendt i creme af oliesvitset løg, hvidløg og hakkede basilikumblade
Middagsretter – Kost uden mælk og sukker
Som strategi mod kræft
Indhold:
Læs meget mere om Ernæring og Kost
Her er forslag til retter der stort set overholder Jane McLellands principper om at sulte kræften (vær opmærksom på, at der løbende bliver lagt nye retter/forslag ind – alle er velkomne til at bidrage).
Ønsker man udvidet vejledning i forbindelse med kost og kosttilskud kan man f.eks. kontakte:
Spis dig rask (v. Carina Kock, Ernæringsterapeut, specialiseret i Functional Medicine m efterfølgende videreuddannelse på Institute for Functional Medicine, USA)
Umahro (ekspert i Functional Medicine, sundhed, madlavning, ernæring og toppræstation på den sunde måde)
eller
v. Anette Paulin, hormon- og ernæringsekspert, DSOM, leder af NHT®-uddannelsen (NHT.nu)
Middagsretter
1. Proteinkilde:
- Kyllingfrikadeller – 2 (rul til) Kyllingfrikadeller – 1 (rul til)
- Stegt, røget eller bagt fisk (laks, hellefisk, torsk mfl.) (se Middagsmenu 2+3+4+5+7+8+10+13)
- Lammefrikadeller (en sjælden gang)
- Stegt kylling (se Middagsmenu 3+4+6+7)
- Skaldyr (se Middagsmenu 2)
- Tun (Salat Nicoise (m æg, icebergsalat, oliven, tomater)) (Paella, se Middagsmenu 2)
- Tunsalat (m hjemmerørt mayo (olivenolie eller avocadoolie))
- Omelet / spejlæg / røræg (se Middagsmenu 4+6+10)
- Falafel (se Middagsmenu 5)
- Kylling i kokosmælk m diverse grøntsager (se Middagsmenu 8)
- Ketotærte (se Middagsmenu 5)
- Chiafrø (kan tilsættes f.eks. frikadeller el. dej til brød)
- Tofu (fermenterede soyabønner – smager især godt stegt med løg/hvidløg)
- Tempeh (fermenterede soyabønner – mere fast)
- Lasagne m lam / kylling / laks (se Middagsmenu 11)
- Spaghetti og kødsovs m masser af grøntsager (se Middagsmenu 9)
- Nødde- og svampepostej (se Middagsmenu 7)
- Linser/bønner/kikærter (se Middagsmenu 6+8)
- Fuldkornsris (kun begrænset mængde)
- Hampfrø (f.eks. ristede i salat)
- Paella (Se Middagsmenu 2)
Fortsættes…
Flere fotos herunder…
❤
Hvad du læser på Jeg har Kræft er ikke en anbefaling. Søg kompetent vejledning.
Middagsforslag 14

Kyllinginderfilet, stegt m fuldkornsris, grønne bønner og tomatsauce m ekstra grønt (se opskrift)

Spaghetti m sauce af: Rejer, laks, spidskål, rød peberfrugt, hvidløg og soyafløde. Tilsat 1 tsk. fiskebouillon. Revet soya-parmesan over

Kylling m spidskålssalat m peanuts, avocado og tomatsalat m basilikum og hvidløg
Middagsforslag 13

Tomatsalat m soya-“feta”, basilikum, hvidløg, kalamataoliven og olie- eddike dressing

Stegt aubergine

Laksesalat (stegt laks rørt m hakket løg, mayo og lidt citronsaft), aubergine, tomatsalat og grillet artiskok
Middagsforslag 12

Denne er fortrinlig til bagt/stegt laks.
For alle Eriks sauce gælder, at det er en særdeles minimal mængde sukker de indeholder. Så det lever jeg med. (se mere)

“Tapas” bestående af:
- Spejlæg
- Kidneybønnesalat m soyafeta
- Brasede nye kartofler/jordskokker
- Kalamata oliven
- Avocado
- Stegte grønne bønner
- Artiskokker
- Soltørrede tomater
- Saltmandler

Gazpacho m. tomat, rød peberfrugt, løg, agurk og hvidløg (se mere)
Middagsforslag 11

Rucolasalat m soltørrede tomater, revet ost og ristede pinjekerner (se opskrift)

Lasagne m rucolasalat og tzatziki (øverste lasagneplade er her fjernet for at minimere kulhydratindtag)
Middagsforslag 10

Røget laks, røræg, dampede bønner, (havre)flødestuvet spinat og friske bælgede ærter (frosne kan bruges)

Røget laks – nu med spidskålssalat m. tomater og peanuts, havrefløde-stuvet spinat og avocado

Tzatziki af revet agurk, der har dryppet af med lidt salt. Tilsat vegansk “creme fraice” og godt med hvidløg
Middagsretter – Kost uden mælk og sukker
Indhold:
2. Tilbehør
- Blomkål – mos, kogt, stegt, rå (se Middagsmenu 1+3+4+6)Blomkålscurry (se Middagsmenu 6)
- Aubergine, stegt (se Middagsmenu 1+3+4+13)
- Rødbeder – stegte, kogte, syltede, bagte, chips (Se Middagsmenu 1)
- Tomater, friske, stegte eller soltørrede (se Middagsmenu 5)
- Grønne bønner, bagte, stegte, dampede, stuvede (se middagsmenu 6+7+8+10)
- Asparges (se Middagsmenu 4)
- Agurker, rå, syltede
- Forårsløg
- Porrer (se Middagsmenu 5)
- Squash (gerne kogt i 15-20 minutter, så det bliver til en grødet sovs), rå i salat også velegnede til sammenkogte retter (se Middagsmenu 6)
- Ratatouille (se Middagsmenu 5+6)
- Søde kartofler (som jeg ikke selv bryder mig om, da de smager af meget lidt – men man kan jo ind imellem snyde og bage dem som fritter) (Se Middagsmenu 2)
- Grøntsagsomelet
- Gulerødder, rå, bagte eller kogte (stænger som snack) (Se Middagsmenu 1)
- Løg, stegt, rå
- Jordskokker (er virkelig velegnede som erstatning til kartofler) (se Middagsmenu 4+5+7+8)
- Selleri, stegt, dampet (får vi ofte som mos) (Se Middagsmenu 2)
- Rød peber (herligt i sammenkogte retter (med paprika eller karry og kokosmælk) (der fungerer godt når der skal ryddes op i køleskabet)) (se Middagsmenu 2+5)
- Hvidløg – bagte
- Spinat stuvet m havrefløde (krydret m hvidløgspeber) (se Middagsmenu 2+3+10)
- Gulerodsstave (m artiskokcreme eller peanutbutter rørt op med lidt karry)
- Hvidkål, rå eller stuvet ((se Middagsmenu 3)
- Svampe, rå, stegte, stuvede (se Middagsmenu 3)
- Kimchi
- Broccoli, rå, stegt, stuvet (se Middagsmenu 3)
- Aspargesbroccoli (Se Middagsmenu 1+2)
- Spidskål, rå, stegt, stuvet (Se Middagsmenu 3)
- Avocado (se Middagsmenu 3+10)
3. Salater
- Tomatsalat m hvidløg og basilikum (se Middagsmenu 13)
- Tomat- agurkesalat m hakkede løg og evt. soya-feta
- Rucolasalat m ristede pinjekerner og soltørrede tomater (se Middagsmenu 11)
- Spidskålssalat (grøn eller rød) m avocado og grønne æbler, granatæbler, mango (m peacannødder, saltmandler eller cashewnødder) (se Middagsmenu 1+2+6+7)
- Råkostsalat (se Middagsmenu 8)
- Tzatziki (se Middagsmenu 10+11)
- Kidneybønnesalat (kidneybønner, løg, persille, olie, eddike) evt. m tern af soya-feta (har lidt smag som gedefeta) (se Middagsmenu 1+3+4+6+7)
- Traditionel salat med hovedsalat og olie-eddike dressing
- Kartoffelsalat (se Middagsmenu 7)
- Jordskokkesalat
4. Sauce
- Tomatsauce (½ ds. hakkede tomater, hakket løg, evt. lidt hvidløg, salt, peber (kan varieres med lidt røget paprika))
- Peberrodssauce (havrefløde, revet peberrod, en smule grøntsagsbouillon)
- Citronsauce til fiskeretter (havrefløde, citronsaft, lidt citronskal, salt)
- Tartarsauce (purløg, dild, persille, sennep, drueagurk, kapers, mayo)
- Erics sauce (hollandaise, bearnaise, peber mfl.) (se Middagsmenu 4+5) (beskrevet lige efter Middagsmenu 5)
Se også Kræft som metabolisk lidelse
Flere fotos herunder…
Links
Cancer Dies When You Eat These 12 Foods (Dr. Amy, cancer expert, video, YouTube)
Tidslerne (artikler om mad)
Use Food To Heal The Body & Starve Cancer (Dr. William Li, video, YouTube)
Greenos (Forhandler af veganske produkter)
H.U.G. (Bageri, helt uden gluten)
Bog: Fra syg til rask – din guide til at blive rask igen eller få det bedre (Af Umahro Cadogan)
Bog: Professorens grønne energigrød (Af Mette Mølbak og Oluf Borbye Pedersen)
Scientists Discover Unexpected Link Between Diet And Lung Cancer Risk (Science alert)
❤
Hvad du læser på Jeg har Kræft er ikke en anbefaling. Søg kompetent vejledning.
Middagsforslag 9

Spaghetti m skaldyr og sauce m diverse revede grøntsager, tilsat tomatbåde og soyafløde. Herover Nurishh Parmesan.
Det er også muligt at købe Vegansk pesto. Ønsker man også ketchup, så vælg en uden tilsat sukker.

Parmesan. Denne vegan-våst smager stort set fuldstændig som parmesan. Så hvis man savner en gang spaghetti, er det indenfor rækkevidde.

Sempers Spaghetti er den foretrukne hos os. Det er stadig hurtige kulhydrater – men uden gluten. Så spis det med måde. Indgår ikke i Jane McLellands protokol.
Middagsforslag 8

Zero Zinfandel – bedste alkoholfri rødvin (om end den stadig lader meget tilbage at ønske)

Kylling i kokosmælk m porrer, tomater, karrypasta, ingefær, løg, hvidløg, gulerod, spidskål og squash

Torsk m stegte grønne bønner, jordskokker og råkost m appelsin
Middagsforslag 7

Torsk i tomat-løgsovs m jordskokker og spidskålssalat m saltede mandler og tomater

Stegt kylling m grønne bønner, kidneybønnesalat, tomater og kartoffelsalat (se opskrift)

Nødde-svampepostej m spidskålssalat, peanuts, tomater, soltørrede tomater, avocado og kalamataoliven (se opskrift)
Middagsforslag 6

Kylling m squashragout og kidneybønnesalat

Kylling m blomkålscurry (i opskriften er kartofler erstattet med jordskokker og creme fraice udeladt) og spidskålssalat m avocado, soltørrede tomater og saltmandler (se opskrift)

Den hurtige – Blomkålscurry (rest) m spejlæg og grønne bønner
Middagsforslag 5

Falafel m jordskokker og squashragout

Ketotærte (oksekød erstattet med kylling) m. porer, rød peber, tomat, hvidløg mm (hvad man lige har) (se opskrift)

Laks m jordskokker, porrer, tomatsalat og hollandaisesauce
Middagsforslag 4

Stegt langefilet med spinet, majs, tomatsalat m løg og basilikum og dampet majs

Kyllinggryde m. tomater, selleri, gulerødder, porer, løg, hvidløg, soltørrede tomater, jordskokker og kidneybønner

Bagt laks m. jordskokker, asparges, tomater og hollandaisesauce
Middagsforslag 3

Torsk m stuvet kål, grønne bønner, brokkoli og kidneybønnesalat

Kylling m svampe, blomkål, stuvet spinat, kidneybønnesalat og lidt hjemmelavet mayo.

Kylling m stegte auberginer, spidskålssalat m granatæbler, jordskokkemos og avocado
Middagsforslag 2

Hellefisk m. rød spidskål, granatæblekerner, avocado og aspargesbrokkoli

Kyllingfrikadelle m. stegt selleri m sesam, stuvet spinat (m havrefløde), sød kartoffelmos

Paella m rejer, tun, løg, hvidløg, tomat, rød peber og ærter
Middagsforslag 1

Torsk m bagte rødbedeskiver, bagt blomkål, kidneybønnesalat og gulerødsstænger

Kyllingfrikadeller m rød spidskål, mango, knuste wasabinødder, aspargesbrokkoli

Kyllingfrikadelle m. stegt aubergine og rød spidskålssalat m mango, persille og æble