Nødde- svampepostej
Nødde- svampepostej
Ingredienser
- 100 g hasselnødder
- 50 g valnødder
- 350 g champignon
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 æble, groftrevet
- 200 g jordskokker, finthakket
- 2 æg
- 1 dl havrefløde
- 1 spsk tahin
- 2 tsk frisk timian, tørret
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk veganblock
- 1½ spsk soja glutenfri
- peber, friskkværnet
- ½-1 tsk. salt
Fremgangsmåde
Rist hasselnøddekernerne på en tør varm pande til hinderne bliver løse. Vend dem så de ikke brænder. Lad dem hvile et øjeblik og fjern så hinderne i et viskestykke (kan evt. købes afskallede)
Hasselnødder og valnødder hakkes sammen i en foodprocessor til de er finthakkede.
Sæt dem til side
Skær svampene i grove skiver
Skær løg i fine skiver
Varm en pande op med veganblock og olie og rist svampene ved høj varme under omrøring i nogle minutter til vandet er væk og de tager brun farve. Hæld dem over i en skål. Svits løg til de er helt bløde og tager farve.
Lad dem køle lidt af
Hak svampe og løg og rå hvidløg sammen til de er grofthakkede. Læg dem tilbage på panden.
Tilsæt hasselnødder og valnødder. Sauter i et par minutter under omrøring.
Forts...
Kom massen i en stor skål.
De finthakkede jordskokker, æg, havrefløde, revet æble, tahin, timian, soja, samt salt og peber tilsættes.
Rør det godt sammen og kom det i et smurt ovnfast fad
Sæt nøddepostejen i en forvarmet ovn ved 170 grader almindelig og bag den i 50 minutter
Server med grøntsager eller salat, Eriks pebersauce og kalamata oliven
Desværre ikke velegnet til at fryse
Tilbage til Kost