Jeg har KræftEnglish
Jeg har Kræft
English

Blomskålscurry m jordskokker

Blomkålscurry m jordskokker

Ingredienser

  • 3-4 spsk rød karrypasta
  • 2-3 hakkede løg
  • 3 fed presset (eller finthakket) hvidløg
  • 400 g jordskokker i mindre stykker
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2-3 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk stødt gurkemeje (kan udelades)
  • 1-½ Knorr grøntsagsfond
  • 400 g blomkål i små buketter
  • 2 gulerødder revet
  • 1-2 dåser skyllede, afdryppede kikærter (kogte)
  • 3 tomater i tern (eller en dåse hakkede tomater)

Tilbehør

Din favoritsalat

Fremgangsmåde

Varm karrypastaen op i en gryde over medium varme. Tilsæt løg og svits dem i ca. 1 minut under omrøring.

Kom jordskokker, kokosmælk, ingefær, (gurkemeje), revet gulerod, tomat, hvidløg og grøntsagsfond i gryden. Bring det hele i kog, og lad derefter retten simre under låg ved svag varme i ca. 10-15 minutter, eller indtil jordskokkerne er næsten møre. Rør af og til undervejs.

Tilsæt blomkål og kikærter, og lad dem simre med i yderligere ca. 10 minutter.

Smag til med ingefær, karrypasta, salt og peber.

Forts...

Server den varme og velsmagende blomkålscurry med en god salat og evt. ris.

Men den er også fantastisk uden tilbehør.

Tips

Du kan tilføje andre grøntsager til denne curry, f.eks. peberfrugter, squash eller hvad der lige er i køleskabet.

Du kan også supplere med kylling (der svitses inden løg)

Du kan også bruge f.eks. linser eller kidneybønner i stedet for kikærter.

Pynt med frisk persille for ekstra smag og farve.

Inspireret af denne Blomkålscurry (Arla)

Tilbage til Kost

  • Denne informationsside for kræftramte og pårørende er oprettet og holdes ajour frivilligt og uden beregning af Hanne Kjær Uhlig, sygeplejerske
  • Der kan ikke uden aftale doneres penge til driften af Jeg har Kræft