Jeg har KræftEnglish
Jeg har Kræft
English

Lasagne uden mælk og gluten

Lasagne uden mælk og gluten

Ingredienser

  • Lasagneplader (Semper - se billedet)

Kødsovs

  • 400 g hakket lammekød/kylling eller fisk (f.eks. ferske laksestykker)
  • 1 stort løg
  • 3 mellemstore gulerødder
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 bouillonterning efter smag (her er benyttet 2 tsk. Knorr lammefond)
  • 2 spsk. usødet tomatketchup

    Bechamel

  • 0,33 l hvedefløde
  • ½ pose Nurish Gran Vegiano (se billedet)

  • 1 kartoffel eller gulerod til at holde bagepapir på plads

Forts...

Fremgangsmåde

Kødsovs

Riv gulerødderne

Skær squash i små tern (eller riv den)

Hak løg

Hak hvidløg

Svits det hakkede kød - læg det på en tallerken

Svits løg til de er blanke

Tilsæt de revne gulerødder og svits til de har afgivet væske

Tilsæt squash og lad det simre lidt.

Tilsæt kød, hakkede tomater og hvidløg

Lad det simre ca. 15 minutter. Hvis det er meget vådt, så uden låg. Smag til med fond og tomatketchup

Bechamel

Hæld fløden op i en kande

Tilsæt den revne "parmesan"

Forts...

Sammenlægning

I et ildfast fad (ca. 20-25 x 30-40 cm) lægges først et jævnt lag kødsovs (ca. 1/3)

Herefter et lag lasagneplader

Og så hældes "bechamelsauce" over (ca. 1/3)

Gentag så der ialt kommer 3 lag lasagneplader

Læg et stykke bagepapir over til sidst, så det ikke bliver brændt. Hold det fast med kvarte rå kartofler eller gulerødder

Tænd ovnen på 220 grader

Lad lasagnen hvile i ca. 20 minutter.

Bag den 40-50 minutter

Server med Rucolasalat

Tilbage til Kost

  • Denne informationsside for kræftramte og pårørende er oprettet og holdes ajour frivilligt og uden beregning af Hanne Kjær Uhlig, sygeplejerske
  • Der kan ikke uden aftale doneres penge til driften af Jeg har Kræft