Lasagne uden mælk og gluten
Lasagne uden mælk og gluten
Ingredienser
- Lasagneplader (Semper - se billedet)
Kødsovs
- 400 g hakket lammekød/kylling eller fisk (f.eks. ferske laksestykker)
- 1 stort løg
- 3 mellemstore gulerødder
- 2-3 fed hvidløg
- 1 squash
- 1 ds. hakkede tomater
- 1 bouillonterning efter smag (her er benyttet 2 tsk. Knorr lammefond)
- 2 spsk. usødet tomatketchup
Bechamel
- 0,33 l hvedefløde
- ½ pose Nurish Gran Vegiano (se billedet)
- 1 kartoffel eller gulerod til at holde bagepapir på plads
Forts...
Fremgangsmåde
Kødsovs
Riv gulerødderne
Skær squash i små tern (eller riv den)
Hak løg
Hak hvidløg
Svits det hakkede kød - læg det på en tallerken
Svits løg til de er blanke
Tilsæt de revne gulerødder og svits til de har afgivet væske
Tilsæt squash og lad det simre lidt.
Tilsæt kød, hakkede tomater og hvidløg
Lad det simre ca. 15 minutter. Hvis det er meget vådt, så uden låg. Smag til med fond og tomatketchup
Bechamel
Hæld fløden op i en kande
Tilsæt den revne "parmesan"
Forts...
Sammenlægning
I et ildfast fad (ca. 20-25 x 30-40 cm) lægges først et jævnt lag kødsovs (ca. 1/3)
Herefter et lag lasagneplader
Og så hældes "bechamelsauce" over (ca. 1/3)
Gentag så der ialt kommer 3 lag lasagneplader
Læg et stykke bagepapir over til sidst, så det ikke bliver brændt. Hold det fast med kvarte rå kartofler eller gulerødder
Tænd ovnen på 220 grader
Lad lasagnen hvile i ca. 20 minutter.
Bag den 40-50 minutter
Server med Rucolasalat
Tilbage til Kost