Morgenmad og Frokost u. mælk og sukker
Morgenmad og Frokost - Kost uden mælk og sukker som strategi mod kræft
Se også
Læs meget mere om Ernæring og Kost
Forslag til retter der stort set overholder Jane McLellands principper om at sulte kræften (vær opmærksom på, at der løbende bliver lagt nye retter/forslag ind - alle er velkomne til at bidrage).
Ønsker man udvidet vejledning i forbindelse med kost og kosttilskud kan man f.eks. kontakte:
Spis dig rask (v. Carina Kock, Ernæringsterapeut, specialiseret i Functional Medicine m efterfølgende videreuddannelse på Institute for Functional Medicine, USA)
Umahro (ekspert i Functional Medicine, sundhed, madlavning, ernæring og toppræstation på den sunde måde)
eller
Certificiceret NHT-Vejleder
v. Anette Paulin, hormon- og ernæringsekspert, DSOM, leder af NHT®-uddannelsen (NHT.nu)
Links
Cancer Dies When You Eat These 12 Foods (Dr. Amy, cancer expert, video, YouTube)
Tidslerne (artikler om mad)
Use Food To Heal The Body & Starve Cancer (Dr. William Li, video, YouTube)
Greenos (Forhandler af veganske produkter)
H.U.G. (Bageri, helt uden gluten)
Bog: Fra syg til rask - din guide til at blive rask igen eller få det bedre (Af Umahro Cadogan)
Bog: Professorens grønne energigrød (Af Mette Mølbak og Oluf Borbye Pedersen)
❤
Morgenmad
- Soyayoghurt naturel eller med smag (uden tilsat sukker) (evt. med glutenfri muesli usødet) med nødder (f.eks. pekannødder, ristede hasselnødder, mandler eller valnødder) og friske bær (jordbær, blåbær, hindbær, brombær, stikkelsbær mm) (se billeder herunder) (se Morgenmad 2). Vær dog opmærksom på, at ved hormonfølsom brystkræft bør soyaprodukter begrænses. Se Kost - Specifikke kræftformer).
- Salat med f.eks. spidskål og blåbær
- Omelet med diverse groftrevne grøntsager. Pynt med krydderurter.
- Råkostsalat (gulerødder og æble eller appelsin)
- Forskellige frugter og grøntsagsstænger evt. med dip af soyayoghurt naturel og forskellige krydderurter og lidt hvidløg eller karry
- Grøntsagssmoothie (friskblendet eller købt)
- Ketobolle med veganblock (smager meget smøragtigt), og vegan-ost, nøddesmør (f.eks. cashewnøddesmør) og marmelade af bær uden sukker (se Morgenmad 2)
- Ristet glutenfrit rugbrød med hvidløgsost (se billede og vejledning under frokost). Hertil grøntsagsstave (gulerødder, agurk, blegselleri) eller rødbedechips - eller en skål kirsebær (dog ikke ifølge Jane McLelland. Men helt fint ifølge Jane Plant) (se Frokost 1)
- Spejlæg, en smule kalkunbacon (men det hører til de meget forarbejdede produkter, så ikke for ofte) og oliesvitset spidskål og tomater
- Skal det være vildt, kan man lave Keto-Pandekager
Drikke hertil
- Te (gerne grøn te eller anden urtete)
- Vand
- Friskpresset grøntsags juice (eller frugt juice - dog ikke ifølge Jane McLelland. Men helt fint ifølge Jane Plant)
- Vand med friskpresset citronsaft
- Iste
Fortsættes...
Morgenmad 3
Soyayoghurt (m mango - uden tilsat sukker) m glutenfri mysli, pekannødder og blåbær
Soyayoghurt (naturel) m glutenfri havregryn, ristede hasselnødder og jordbær
Glutenfri keto-boller (se opskrift)
Morgenmad 2
Scones (se opskrift)
Keto-Pandekage m havreflødeskum, Sukrin eller Yacon-sirup og bær
Reine Claude Blommer. Ikke helt efter Jane McLelland - men fint i henhold til Jane Plant
Morgenmad 1
Grøntsagssmoothie
Grøntsags- og frugtjuice. (frugtjuice ikke ok ifgl. Jane McLelland, men helt fint iflg. Jane Plant)
Kirsebær er noget af det bedste i sæsonen
Frokost
- Æggesalat (æg, mayo, karry, karse)
- Kyllingesalat (kylling, grønne æbler, selleri, mayo, karry, sennep, lidt røget kalkunbacon (smager forrygende))
- Kylling i skiver m sennep
- Fiskefrikadeller (hjemmelavede) m citron og remoulade
- Fiskefiletter (stegt/bagt uden panering) m citron og remoulade
- Rejer m citron, blad salat, og mayo.
- Røget hellefisk
- Røget laks
- Torskerogn m citron, mayo og kapers
- Laksesalat (kogt laks, mayo, lidt revet citronskal (eller lidt citronsaft), hakket løg)
- Cashewnøddesmør/peanutbutter
- Sild m karrymayo og kapers
- Makrel m mayo (makrelsalat)
- Hummus
- Hvidløgsost (se Frokost 1)
- Frikadeller m cornichoner/sure syltede agurker (ingen sukker)
- Æg og tomat m karrydressing
- Tomat m mayo og hakket løg
- Agurk m purløg
- Avocado m løgskiver/hakket løg
- Falafel
- Vegansk postej m syltede rødbeder (uden tilsat sukker)
- Kylling-leverpostej (f.eks. fra Hanegal (glutenfri)) m syltede drueagurker/rå agurk
- Guacamole
- Kartoffelsalat (kolde kartofler har lavere GI indeks end varme)
- Kartoffelmad m mayo og løgringe/ristede løg
- Bananmad
Se også
❤
Hvad du læser på Jeg har Kræft er ikke en anbefaling. Søg kompetent vejledning.
Frokost 4
Røget laks m røræg og krydderurter (dild, purløg, brøndkarse)
Rejer m 2 slags mayo (krydder og almindelig) samt citron, salat og krydderurter
Foto kommer
Frokost 3
Rejer m mayo, kogt æg, tomat og agurk
Kogt æg, agurk, tomater og oliven
Røget laks m grillet hjertesalat, syltede løg, spirer
Frokost 2
Tunsalat, artiskokker, oliven, tomat og tynde skiver ristet rugbrød
Tunsalat
Ingredienser:
1 ds. tun i vand
2 tsk. kapers
½ lille løg hakket
½ spsk friskpresset citron
mayonaise efter smag
Kyllingsalat m kylling, blegselleri, vindruer, kalkunbacon, valnødder, mayo, sennep, karry (endelig ikke salt, da det kommer fra kalkunbacon)
Frokost 1
Glutenfrit rugbrød. Det smager også fantastisk ristet. F.eks. med hvidløgsost.