Scones - veganske - glutenfri
Æble- og havrescones
Gode glutenfri og veganske scones med havremel og æble. De er nærmest søde og kageagtige.
Brug dem søndag som morgenmad eller som en erstatning for kager
Ingredienser (6-8 stk)
- Glutenfrit havremel 175 g
- Bagepulver 1½ tsk. Blandes med lidt mel inden det tilsættes
- Salt ½ tsk
- Veganblock i små tern 75 g
- Soyayoghurt naturel 1,25 dl
- Vanilje 1 tsk
- Æbler 1 stk (sødt)
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 220° (IKKE varmluft), og stil en bageplade ind
Bland de tørre ingredienser i en stor skål
Skær veganblock i små terninger, og gnid dem ud i melblandingen til den har raspagtig konsistens
Hak æblerne
Tilsæt sojayoghurt og det hakkede æble, og rør rundt med en trægrydeske,
til dejen har samlet sig nok til, at du kan bruge fingrene
Den kan smuldre lidt,
men burde hænge sammen – undgå at overælte dejen, da de færdige scones så bliver hårde
Er dejen fugtig, tilsæt mere mel. Er den for fast, tilsæt mere yoghurt til rette konsistens
Tryk dejen flad på et let meldrysset køkkenbord til den er ca. 2½ cm. tyk
Stik den ud til så mange scones som muligt med et glas på ca. 7 cm
Saml dejresterne, og gentag processen, til
der ikke er mere dej tilbage
Anbring de udstukne dejstykker på bagepapir
Træk bagepapiret hurtigt over på den forvarmede bageplade
Bag dem i 15-20 minutter, eller til de er sprøde udenpå, men stadig en smule fugtige indeni
Flæk de færdigbagte scones, og smør dem evt. med veganblock, hjemmelavet frugtkompot, marmelade (uden sukker), nøddesmør eller spis veganvåst (vegansk ost) til
De er allerbedst mens de stadig er varme. Der er intet, der slår
disse scones, når de er nybagte
Bliver de ikke alle spist, så gem dem i køleskab og rist dem på brødristeren inden brug. De kan godt fryses.
God fornøjelse og god appetit!
Opskriften udviklet fra denne
Tilbage til Kost